Daglig verksamhet där alla är med och bidrar

I den dagliga verksamheten finns flera verksamheter. Rasmusbyn ses som ett samhälle i samverkan där alla behövs och där alla fyller en viktig roll. Årets skiftningar kommer att inverka på verksamheterna. Vår och sommar kommer djuren, trädgården, trädgårdsodlingar, ved och höstskörd att stå i fokus och under höst och vinter kommer djuren, konstnärliga verksamheter som musik och kör, vård och avverkning i skogen att vara en del av livet i byn. I arbetet ute tillsammans med arbetet i stallet och köket ser vi byns kretslopp. Det skapar en plats där många människor i gemenskap behövs för att gården ska fungera men där stressen inte finns.

Skog och trädgårdsodling

Arbetet utomhus sker på det sätt det gjorde förr, i ett avslappnat tempo utan stress och med hög egen medverkan. Därför är hästen en naturlig del i arbetet. Den ger oss möjlighet att slå hö och sköta skogen samtidigt som den ger oss glädje genom ridning. Idag finns två ardennerhästar hos oss.

Djurskötsel

I stallet kommer det att finnas hästar, kor, får och höns. Skötsel och omvårdnad av djuren bidrar till ett lugnt dagligt arbete.

Kök

Arbetet i köket är en spännande tillvaro där verksamheten går ut på att laga mat och baka bröd med kärlek och omtanke. Måltiderna är en viktig samvaro för många men alla kanske inte vill vara nära eller ha sällskap hela tiden. Matsalen utformas för att ge utrymme för alla att ta del av måltiderna på det sätt som passar varje individ. Alla inköp till köket ska i möjligaste mån vara ekologiska.

Tvätt

I tvättstugan kommer den gemensamma tvätten att tvättas och strykas. Det kommer också att finnas tyngre tvätt från verksamheterna utomhus och i stallet.