Rasmusbyn söker handledare inom vår dagliga verksamhet med inriktning trädgård/gård

Vi söker dig som, utifrån ansvarsområde trädgård/gård inom vår dagliga verksamheten, vill delta i vårt gemensamma uppdrag att utveckla vår unika verksamhet. Vi är en LSS verksamhet som utifrån insatserna Bostad med särskild service och Daglig verksamhet driver en bondgård med integrerat storkök. Läs mer här!

Våra nya medarbetare på Rasmusbyn

Varmt välkommen till byn önskar vi Saara Lehikoinen! Från den 1 januari är Saara heltid hos oss som handledare på vår dagliga verksamhet som ansvarig för vår nya DV-grupp ”Skapande”, där hon kommer att jobba med att utveckla bybornas kreativitet och skaparglädje. Saara har tidigare jobbat som hantverkspedagog på en daglig verksamhet i Stockholm och har erfarenhet av att handleda människor med neuropsykiatriska funktionsvariationer i olika skapandemetoder. Saara håller gärna på med hantverk och skapande även på fritiden. Hon gillar att strosa i naturen med sin hund och är förväntansfull inför det nya livet på landet! Saara är efterlängtad på byn och både bybor och personal ser så mycket fram emot det kreativa arbetet du kommer utveckla på Rasmusbyn.

Varmt välkommen till byn önskar vi Ann Kristin Elm! Från den 16 december är Annki heltid hos oss som vår administratör. Annki har tidigare erfarenhet som boendestödjare på ett LSS boende och har erfarenhet av att lägga schema och planera. Annki gillar att jobba i trädgården, cykla och umgås med familjen. Både bybor och personal är väldigt glada över att ha dig hos oss!

Vår nya sjuksköterska Tommy.

Varmt välkommen till byn önskar vi Tommi Hynynen! Från den 17 februari är Tommi heltid hos oss som vår sjuksköterska. Tommi är sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri. Han har tidigare jobbat som sjuksköterska både inom psykiatri och medicin. Han har även erfarenhet av att jobba som flugspöbyggare och flugfiskeguide. På fritiden tycker Tommi om att syssla med foto, friluftsliv och flugfiske. Både bybor och personal är väldigt glada över att ha dig hos oss!

Sök till världens bästa sommarjobb!

Vill du vara en del av vår gemenskap i sommar? Vi söker omsorgsassistenter till vår LSS-verksamhet i lantlig miljö mellan Örebro och Nora, endast 30 minuter från Örebro C.

Läs mer här!

Årets Tillväxtföretag i Örebro län – Rasmusbyn är nominerad!

Rasmusbyn är ett av de tre företag som ALMI nominerat till årets Tillväxtföretag! Vilken resa vi har gjort! När vi startade april 2017 var det med en tanke att skapa en plats för människor med behov av lugnet på landet tillsammans med djuren med socialterapin som vårt verktyg. Idag är byns tjugo platser eftertraktade och tillsammans med den dagliga verksamheten driver vi vår bondgård. Det vi alla tillsammans i byn har skapat är unikt. Läs mer här!

Årets Tillväxtföretag i Örebro län – Rasmusbyn är nominerad!

Ja, visst kan det bli Rasmusbyn!!! Vi är nominerade av ALMI, som en av tre, till årets Tillväxtföretag.

Vilken glädje och vilken känsla av stolthet! När byn startade den 10 april 2017 visste vi inte vilken resa vi skulle göra, hur omfattande vår verksamhet inom omsorgen var skulle bli. Det fanns bara en tanke; att förverkliga en dröm om att skapa en plats för människor med behov av lugnet på landet tillsammans med djuren med socialterapin som vårt verktyg.

-Jag trodde att det skulle vara en ringlande kö utanför byn, vem vill inte bo som i Rasmusbyn? Drömmen blev sann till slut; vi har fler förfrågningar än platser, säger Sara Sjöborg Wik, ägare och grundare. 

-Byns tjugo platser är eftertraktade och fungerar väl. Tillsammans med den dagliga verksamheten så driver vi vår bondgård med våra djur. ”Men jag hade inte kunnat göra resan ensam utan det krävdes ytterligare två fantastiska kvinnor; Marie-Louise Löfdahl (ägare och styrelseledamot) och Sophia Greek (verksamhetschef)” fortsätter Sara. ”Det krävs någon som har drömmen och kraften att starta, det krävs någon med erfarenhet från tidigare verksamheter och det krävs någon som har vana att operativt driva verksamheten. Vi är nog ett dream-team” avslutar Sara

Rasmusbyn är de tusen idéernas by. Byn strävar alltid framåt och när vi möts av svårigheter eller hinder tar vi oss över dem med gemensamma krafter och en aldrig sinande tro att det vi gör är betydelsefullt och viktigt. Det vi alla tillsammans i byn har skapat är unikt.

Rasmusbyns vision är att:

Uttalat vara ett av Sveriges bästa LSS boenden där var bybo och var personal känner sig omfamnad av och förankrad i vår värdegrund.

Det är inget litet statement som ägare och styrelsen gör här och den är sprungen ur ledningens och styrelsens ständiga arbete med att förbättra vår by.

-Jag har arbetat inom denna sektor i många år säger Marie-Louise och jag är så glad att jag har möjlighet att vara en bland alla i Rasmusbyn. Att få vara delaktig i att tjugo personer som behöver stöd i sin vardag får ett rikt och meningsfullt liv är fantastiskt. Efter många år i branschen är detta en dröm” avslutar Marie-Louise.

Byns värdegrund utgör grunden för allt vårt arbete i byn och den är också otroligt viktig för att vi ska komma ihåg varför vi är i byn

Rasmusbyn – en plats där alla behövs

Rasmusbyn är en plats för människor att växa och utvecklas i. Vår verksamhet vilar på socialterapeutisk värdegrund och vi ser varandra för de vi är. En by för alla, men framförallt för dig som behöver stabilitet, rytm, omtanke, mindre stress och att vara del av en fantastisk gemenskap på dina egna villkor. 

Vi låter årstiderna forma rytmen i byn.

Vi tror att både vision och värdegrund har spelat stor roll att vi lyckats så väl som vi gjort. Efter bara tre år igång så får vi denna otroliga nominering, vi har arbetat otroligt hårt, vi satsar mycket på kompetenshöjning, vår personal är vår vikt i guld, vårt mål är att våra bybor ska få det vi alla vill ha; rika och meningsfulla liv. Rasmusbyn gör skillnad inom omsorgen!

-En verksamhet som är startad ifrån hjärtat måste också bedrivas med hjärtat, säger Sophia, byns verksamhetschef. Jag är så tacksam över att ha fått förtroendet att operativt driva denna fantastiska verksamhet. Aldrig tidigare har jag befunnit mig i en verksamhet med så mycket engagemang och stolthet. Ett engagemang som sträcker sig från ägare, styrelse, förbi koncernens stödfunktioner, vidare till ledningsgrupp och till varje medarbetare. Alla har vi samma mål – att våra bybor ska finna en plats i samhället där man behövs och blir sedd för den man är. För att uppnå det målet behövs också alla vi som verkar i och för Rasmusbyn.

Denna nominering visar att vi som omsorgsföretag har en viktig funktion i samhället men vår resa har bara börjat. Som sagt; Rasmusbyns vision är att uttalat vara en av Sveriges bästa LSS-verksamheter! 

Denna nominering sporrar oss självklart men vi var redan igång med nästa bygge; Ceciliagården. På torsdagen förra veckan kom nomineringen och på fredagen samma vecka kom vårt efterlängtade tillstånd från Inspektionen för Vård och Omsorg för Ceciliagården, efter 399 dagars väntan!

De 1000 idéernas by har fler idéér, var så säkra!

Hälsningar

Sara Sjöborg Wik

Grundare och ordförande

Välbesökt Öppet hus på Rasmusbyn

Söndagen den 20 oktober bjöd Rasmusbyn allmänheten till Öppet hus. Många var intresserade av att besöka den unika verksamheten. Sara Sjöborg Wik, Sophia Greek och Olle Cedersjö berättade om verksamheten och tog sedan med var sin grupp för en rundtur på Rasmusbyn. Läs mer här! 

Rasmusbyn söker sjuksköterska

Vi söker dig som utifrån sin sjuksköterskefunktion vill delta i vårt gemensamma uppdrag att utveckla vår verksamhet. För att arbeta hos oss behöver du dela vår vision och värdegrund. Du är van att arbeta självständigt med ansvar och har en stor möjlighet att utforma ditt eget ansvarsområde. Läs mer här! 

Rasmusbyn söker fastighetsskötare

Vi söker dig som vill arbeta som fastighetsskötare på vårt vårdboende på landet mellan Ervalla och Järle. På vår gård har vi många hus som används i verksamheten och vi kommer att utöka. Vi söker dig som är allmänt händig och van att ta initiativ. Social kompetens och tålamod är viktigt, liksom förmågan att självständigt hantera mindre projekt. Läs mer här! 

Stängd för ansökningar

Rasmusbyn söker kreativ handledare till vår dagliga verksamhet

Vi söker dig som, utifrån ditt kreativa ansvarsområde i den dagliga verksamheten, vill delta i vårt gemensamma uppdrag att utveckla vår unika verksamhet. Vi är ett LSS boende som driver en bondgård och kök. Nu vill vi även ge våra bybor möjlighet att utveckla sin kreativitet.

Ansökan är stängd. 

Rasmusbyn söker administratör

Vi söker dig som vill arbeta som administratör och ha en nyckelfunktion i vårt gemensamma uppdrag att utveckla vår verksamhet.

Ansökan är stängd