Käpphästrace i Rasmusbyn April 2023

En vårvintrig aprildag kom en av våra fantastiska bybor med en briljant idé! Vi ska anordna ett käpphästrace! Sagt och gjort – en anmälningslista hängdes upp i matsalen och vi var många som anmälde oss till detta evenemang.

Den 3 april gick tävlingen så av stapeln i vår paddock. Medarbetare, bybor och en och annan anhörig deltog i racet som bestod av en snitslad bana där vi skulle hoppa över ett par hinder, galoppera mellan koner och vända i en fyrkant. De som inte var inne på banan hejade glatt vid sidan av. Vi såg de mest fantastiska rundor! Rundor i vild galopp, rundor i vacker dressyr och en och annan bråkig häst som konstrade längs vägen.

Självklart var det också prisutdelning till alla deltagare, oavsett om man sprungit på banan eller bidragit som hejarklack.

En riktigt rolig förmiddag där vår daglig verksamhet ställde om sitt schema när en sådan fantastisk idé dök upp. Hos oss vill vi tro att ingenting är omöjligt och goda idéer ska tillvaratas och möjliggöras!