DJUREN I RASMUSBYN

I Rasmusbyn bor många djur. Här bor hästarna Sara, Happy och lilla Buzz. Sara är av rasen ardenner och hon används för både ridning, ridterapi, körning och skogsarbete. Happy är av rasen fjordhäst och används främst till ridning och ridterapi men får också dra vagnen ut på promenad. Lille Buzz är en shetlandsponny och används för mycket kel och mys men även han drar vagnen ut på promenad. Ibland är han med som sällskapshäst och leds på promenader.

Förutom hästarna finns ett antal får boendes i byn. De är av rasen Klövsjöfår och vistas både inomhus och utomhus under alla årstider. Från fåren får vi ull som vi använder i vår skapande verksamhet där vi bland annat tovar, färgar och gör andra små konstnärliga saker. Vår bästa tid på året är när lammen kommer. Det finns nog ingen som kan motstå att mysa med ulliga, nyfödda lamm. Våra får är oerhört keliga och många går in och bara sätter sig ner på vår bänk inne hos fåren och då uppstår trängsel bland kelsjuka får som alla vill bli klappade och kelade med.

I byn bor också våra hönor och tuppar. Under sommarhalvåret vistas de fritt i byn och ibland uppstår vissa problem då hönsen gärna travar runt bland bilar och sprätter i våra rabatter. Även hönorna är kelsjuka och älskar godis och att få sitta i knä när vi fikar utomhus. Från hönsen får vi ägg som används till frukostägg och bakverk nere i gruppbostäderna.

Sist men inte minst har vi våra kaniner. Under vinterhalvåret bor de i stallet men sommartid flyttar de ut till en stor välbyggd utebur med väl tilltagen hage som tillverkats i Rasmusbyn. Hagen har grävts djupare och djupare ner då våra kaniner har visat sig vara duktiga grävare.