Lyckat Öppet Hus!

Bilder finns längst ned.

Det är så fantastiskt roligt att få bjuda in till byn och berätta om vår verksamhet och så härligt att många vill komma och ta del av Rasmusbyn.

Så igår, en solig söndag, hade vi ca 30 personer hos. De kom från olika bakgrund; anhöriga, arbetssökande, från andra företag i branschen m.m. Men mixen ger som vanligt en mångfald i frågor och intresse. Vi samlades först i matsalen för en gofika, äppelkaka och vaniljsås. Sedan inleddes ledningens presentation. Vi berättade om; varför startade Rasmusbyn, vår vision, värdegrund, vår organisation, arbetssätt och om själva byns utformning; husen, antal platser mm.

Men det som skiljer Rasmusbyn från många andra är vår dagliga verksamhet! Här berättade vår ansvarig för daglig verksamhet kort om våra dagar. Vi erbjuder ett helhetstänk med basen i vår gårds behov. Gården som består av skogen, trädgården och djuren därutöver även köket. Dessa tre platser ger oss ständigt mer arbetsuppgifter som för gården framåt, som längtar efter många händer som hjälps åt, som vill mera och skapa mera. Var dag är det en morgonsamling där vår  föreståndare berättar om dagen och vilka olika projekt som ligger framför oss. Man går sedan ut i sina grupper och arbetar med avbrott för förmiddagsfika och lunch.  Men det är också djuren och deras välbefinnande som ingår. Det innebär som exempel att dagligen så ger sig bybor och personal ut på en rid- och körtur. Hästarna måste få röra på sig och det är inte bara för dem, våra bybor får också komma ett djur nära; båda lika fint. Det område som kom sist i ledningens presentation var våra kultur- och fritidsaktiviteter. Dessa är mycket viktiga för oss och i vår socialterapeutiska värdegrund värdesätts det konstnärliga i en verksamhet som en möjlighet att utvecklas. Vi har var vecka hantverkskväll och musik på eftermiddagen och dessa inslag kommer att öka. Även gymmet på onsdagar och filmkväll på torsdagar är återkommande inslag. Vår omsorgspersonal är engagerade och åker tillsammans med bybor på utflykter ofta. Det kan vara olika aktiviteter, fiske, shopping, bada, gå på fotboll, handboll, ishockey eller annat.

Dagen avslutades med en rundvandring där vi hade möjlighet att visa ett av våra hus, tack Hus 1, hinderbanan, stallet, mangårdsbyggnaden, aktivitetshuset och matsalen självklart där vi var samlade.

Vi hoppas att alla hade en bra dag och vi hoppas göra detta igen! Hör av er om ni har intresse.

Hälsningar

Sophia, Olle, Yvonne och Sara