Påsk disco 2024

Johanna B och jag startade eftermiddagen med att äta middag i varsin gruppbostad. Under middagen samtalades det med byborna om vad man skulle ha på sig, vem som man kanske skulle träffa där och att det roligaste med disco är att man dansar – alla dansar. Efter middagen begav sig Johanna och jag till matsalen för att pynta med lampor, snacks och arrangera om bord och stolar så att matsalen blir mer dansvänlig.

Klockan 18.00 slår vi upp portarna till discot och möter där förväntansfulla och danssugna discogäster med varierande utstyrsel. Vi välkomnar alla och delar ut dryckes- och snacksbiljetter och Johanna håller till i baren och ser till att alla förses med det som önskas.

Musiken som spelas är vald av deltagarna, lamporna glittrar och signalerar fest och skratten är många och upprymda. Samtliga discogäster har en personal med sig som läser av stämningen och avleder om det behovet finns.

Man dansar en stund, sitter ner och håller handen en stund, hämtar luft och avskildhet utomhus en stund eller bara dansar och sjunger hela tiden – allt efter bybons egna specifika behov.

Känslan av gemenskap, trygghet och samhörighet är stor och alla upplevs glada, nöjda och trötta när portarna stängs för kvällen kl 19.30.

Yvonne Hagström

Gruppchef Hus 2, Rasmusbyn

05.04.2024