Dags att fira skördetiden

Så var tiden kommen för att fira skördetid. Här på Rasmusbyn så följer vi året för att skapa en rytm som för alla går att komma ihåg och förstå.
Mickelsmäss är den tid då vi skördar vad året gett. Vi njuter av de rotfrukter, frukter, blommor som gården och omgivningarna ger oss. Sommaren och ljuset har varit fantastiskt men nu börjar det bli mörkare ute. Det är en signal för oss att förändra gårdens rytm. Dagarna blir kortare och vi förbereder dagliga verksamheter under stund av dagen inomhus. Det konstnärliga blir en del av dagen där vi får utveckla andra kvaliteter hos oss. Vi ser fram emot musik, sång och yoga. Kanske kan det bli något mera?

VÅR FÖRSTA HÖSKÖRD!

Ja, så var det dags. Fredagen den 14 juli skördade vi vårt första hö. Vår vision är att vi ska kunna göra hässjor och göra det i lugn takt men i år fungerade det inte. Byn är ännu för liten men nästa år när alla husen är på plats och det är många bybor och fler personal, jadå blir det hässjor! Men vi hade tur och fick hjälp av härliga grannar som körde dagarna två för oss. De vände, balade, lassade på vagnen och ut igen. Vi höskullen stod vi alla i byn och slängde upp på elevator för att balarna skulle komma ända upp till skullen. Väl där så packade vi i fina lager, och , det blev lager på lager. Svetten rann och vattnet försvann. Men efter två dagar så avslutades året 2017 års höskörd med stor pizzafest! Så roligt, så många minnen, så mycket hö! 22 ton tog vi in tillsammans. Bybor, personal och goda grannar gör skillnad och löser det som var en riktig utmaning. Tack alla!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De fina bilderna är är tagna av Kate QP, en fantastisk fotograf från Irland som var på besök hos oss! Stort tack Kate!

Vår första bybo

Den 10 april 2017 flyttade vår första bybo in. En fantastisk känsla att få öppna dörren och ta emot.

 

Team Rasmusbyn utökas

1/3 börjar Monica Runesson, leg psykiatrisjuksköterska. Om bara ett par veckor kommer resterande personal till A-huset. Vi välkomnar er alla!

Rasmusbyn växer.

30 januari började Djuransvarig Annica Kihlberg och snart kunde fåren flytta in i fårstallet. Petra, Kanel, Gull-Stina, Ros-Marie, Ärtan, Piff och Plopp.  Välkomna till Rasmusbyn!

 

 

Föreståndare Daglig verksamhet

Åsa Linder Nielsen från Lindesberg har vi anställt som föreståndare för daglig verksamhet. Hon har arbetat som socialpedagog inom psykiatrin i Lindesberg i 10 år och har stor erfarenhet och kunskap om autism. Åsa börjar arbeta i Rasmusbyn den 1 november 2016.

Får

Vi har bokat/köpt sju tackor av rasen Klövsjöfår. De är så trevliga, sociala och söta. Riktiga ”kramfår”. Ledartackan heter Petra och hon tycker om att blir kliad och klappad. Fåren kommer till Rasmusbyn i januari 2017.

20160909_110651